Eftertankens kranka blekhet.

Som jag och nästan alla andra har registrerat blev RGB vinnare av Jerringpriset. Har själv sällan blivit så glad,om ens någonsin, över en vinnare av detta, ett av sveriges finast priser.. Att skriva nåt mer här om honom känns helt onödigt och som att det mesta redan är sagt.

Att det finns så många okunniga sportjournalister är dock lite överraskande. Att många dito journalister såsom Anrell och liknande även saknar stor del av intelligens visste jag redan men att de på ett sånt smaklöst sätt nedvärderar RGBs framgångar ger en dålig smak i munnen. RGB har med eftertryck visat att hans framgångar inte är av engångskaraktär och därför kan jag inte förstå hur inskränkta vissa från journalistkåren är. Att visa sitt dåliga omdöme helt öppet på diverse tidningssidor borde inte få förekomma. (Dom saknar nog självinsikt) Att inte alla journalister känner till nåt om ridsport är inte så konstigt för deras jobb brukar vara intresseorienterat. Alltså bevakar dom och bryr sig bara om de sporter de själva är intresserade av. Inte alls konstigt och fullt förståligt men varför i helvete låtsas som att vissa sporter inte finns bara för att man själv inte har minsta intresse, övergår mitt förstånd.

Hoppas verkligen att RGB, när han vinner OS lite senare i år fullständigt ignorerar de journalister som senaste dygnet har låtsats som dom inte vet vem han är samt skrivit så mycket i nedlåtande ton. Nu skulle ju han, som den mycket ödmjuke och generösa man han är, inte ens komma på tanken att göra så, tyvärr. För det skulle faktiskt vara lite "rocken´roll" om han gjorde så.

Att här och nu forstsätta att skriva om skillnaden mellan ridsport och alla andra sporter, hur demokratisk(?) den är osv, etc finns heller ingen anledning för det vet ju alla att det är sveriges största demokratiska idrott/sport samt vad jag kan komma fram till även den största individuella idrotten.
Att som vissa säga att det är den enda demokratiska idrotten(vilket Anrell med största säkerhet hade skrivit,om han varit tvärtom. Alltså vetat vad ridsport är för nåt. Ja jag kan inte tänka mig att han överhuvudtaget gör nån källundersökning när han skriver nåt) är helt fel eftersom även fyrhjulig motorsport på bana är demokratisk.

Det är lite just det här som är problemet. Det demokratiska som inte tidigare varit det man har profilerat från Ridsportförbundets sida och inte heller från de flesta utövare av ridsport. DET ÄR INGEN TJEJIDROTT.
Jo det är det visst säger alldeles för många utövare av ridning, som inte tänker med hjärnan utan med hjärtat. Ridning är visst en tjejidrott. Jaha och var kommer då det demokratiska in???
På FB var det nån som började skriva om nån artikel i en tidning att sporten ridsport fick väldigt lite uppmärksamhet i media. Massa tjejer började då skriva kommentare om detta och efter ett tag var det en tjej som skrev: "Och det är väldigt lite killar också". Men tjejidrott skulle det ändå kallas.

Mmmmmm och ni ser inte svaret som står skrivet i skyn????

Jag ifrågasatte(som vanligt) varför  dom skulle envisas med att kalla det tjejidrott när den är demokratisk och fick till svar att det beror på att det är flest tjejer som håller på. Ungefär som att om en katt föds i en ladugård blir den en ko. Kvinnlig logik.

Eftersom ni tjejer vill kalla det tjejsport och ha ensamrätt till den kommer inget att någonsin ändras. Så länge förbundet och de flesta utövare inte ändrar sig kommer medias och sponsorers intresse vara väldigt litet.

Såg på diverse sociala siter att många nu trodde att det skulle bli mer ridsport i TV. Varför skulle det bli det?
RGB har vunnit Jerringpriset och sen? Förbundet har aldrig lyckats med att föra fram ridsporten. Just pga att dom allt för länge har envisats envisats med att låta den kallas tjejidrott och tjejidrotter syns inte i media, förutom när det är OS och curling.

Kalle, det är detta jag menar med att förbundet kommer att schabbla bort mediaintresset. Dom har gjort det i alla år.

Är egentligen inge dysterkvist men jag tror att priset betydde bra mycket mer för RGB än för svensk ridsport i det långa perspektivet. Så länge förbundet och allt för många hästintresserade inte ser ridsporten för det den är kommer ingen större förändring att ske.

Lovar att äta upp mina gamla stövlar om jag har fel, H.


Kommentarer
Postat av: Kalle Nilson

Dina gamla stövlar få nog tyvärr stå där dom står ett bra tag till. Kl 18,03 skriver Ingvar Persson i Aftonbladets ledarblogg med rubriken "Hästflickorna slog tillbaka". För att sedan snabbt förstärka denna syn på ridsporten publiceras den snabbt i "redaktörens" tidning utan några som helst "redaktionella" kommentarer :(

2012-01-17 @ 20:17:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0