En liten fråga eller "Som fan läser bibeln".

Vad är det i tävlingsmomentet i 90-110cm som är så utmanande?
Vad i detta tävlingsmoment är det som lockar så mycket?
Hjälp mig att förstå.
Jag är absolut inte sämre än att jag kan ändra mig om bara argumenten är de rätta. Alltså argument som garanterar att tävlandet i dessa klasser framför allt är baserat på hästens bästa.
Att säga att jag inte vill ha ekipage som tävlar lägre än 120 behöver jag egentligen inte kommentera eftersom jag aldrig har skrivit nåt sånt. Har bara efterlyst ett annat sorts tävlande än det vi har idag. Den som har läst alla mina inläg och läst alla meningar har med största sannolikhet förstått det. Att lägga ord i min mun är lite på gränsen till barnsligt.
Efter att stått på banan en hel dag med Lätt:C och Lätt:B, ponny och häst och sett och hört mammor smacka som besatta på sina barn som ändå rider så att ponnysarna ligger i kurvorna är inte god ridning. Detta är för mig ett faktum. Tror aldrig att någon kan hitta tillräckligt starka argument till att vi ska behöva ha den sortens ridning.

Är just nu i skrivande stund på träning för Albert Voorn(googla) med R och Lilleman. Om alla i Sverige fick möjlighet att rida för honom eller iaf chans att lyssna på hans träningar skulle problemet med dålig ridning försvinna eller iaf minska radikalt.
Att med så små åtgärder kunna göra så mycket har jag inte någonsin upplevt under mina dryga fyrtio år i hästbranschen.
Att från igår till idag se helt makalösa förändringar på både hästar och ryttare får mig att känna, om inte en helt religiös känsla, så iaf så nära man kan komma.

Dax att slita sig från datorn och gå och titta på dagens sista grupp, H.

90cm

Fick denna kommentar om vad jag tycker om tidshoppning i lägre klasser. Iaf tror jag att det var det hon menade.

Tycker att du har helt fel i det du säger om 90 hoppning. . Blir rent av förbannad. Bättre ta sig runt fel fri i 90 än riva och vägra ut sig bara för att man ''ska '' rida över 1, 20 . .även fast man inte ( som så många är), redo för det. . Tycker heller inte att du ska glömma att alla har vi startat någonstans och varför då klanka ner på dom som är på väg upp? En sak i taget och var sak har sin tid. . Eller du kanske hoppade 1, 20 när du började. . Tragisk med sån inställning. Sånt gagnar inte sporten. .

Ja att man kan ha olika uppfattningar om samma sak är bara kul men jag förstår inte riktigt vad hon menar. Jag har aldrig sagt att man inte ska få tävla i 90cm eller nån annan klass heller. Jag har bara sagt att jag tycker det är helt fel att tävla på tid i sådana klasser som jag ser som utbildningsklasser både för ryttare och hästar.
Hon/du säger ju just det. Dom som är på väg upp. Om man är på väg upp kan jag inte ens i min vildaste fantasi tänka mig att man som ryttare på väg upp rider en 90-110cm hoppning på tid. Om man är på väg upp ser man det som utbildning och grund för framtiden.
Så jag vet inte på vilket sätt min inställning inte gagnar sporten för det står det tyvärr inte i kommentaren.
Vi hade en lokal hopptävling i hemmaklubben i Lätt:C och Lätt:B för ponny och häst i söndags. Givetvis hjälpte jag till för att jag är en sån underbar människa som gärna lägger ner massa ideella timmar för att hästar och ryttare ska kunna komma ut och tävla. (Brukar alltid fundera över hur många av dessa ryttare som engagerar sig i sina egna klubbar)
Under denna dagen såg jag ett antal inte allt för fina ritter av ryttare som inte skulle ha ridit dessa klasser på tid.
Då säger vän av ordning: Ja men så är det ju även i 120 och uppåt.
Japp helt rätt, så är det även i högre klasser. Men rättfärdigar det alltså dålig ridnig i lägre klasser?
Om det inte hade varit tidshoppning i lägre klasser och ryttare hade lärt sig att rida med rätt inverkan i lägre utbildningsklasser skulle ridningen i de högre klassrna bli bättre.
Vad jag har förstått(iofs förstår jag inte nåt överhuvudtaget enligt vissa) så har de flestas motivering till att behålla lokallicensen varit att dom bara ska tävla några få gånger om året och då blir det för dyrt med det nya systemet.
Detta får jag inte heller att gå ihop.
Alltså!! Som innehavare av lokallicens ska jag bara tävla ett fåtal gånger om året. Ok så långt är jag med men det är nästa del jag inte hänger med på.
Alltså!! Om jag som innehavare av lokallicens bara ska tävla några få gånger om året hur väl lämpad är jag då att rida en omhoppning på tid? Ja jag bara undrar.

Glömde att jag skulle äta frukost. Ha en bra dag för det tänker jag ha här i Ale, H.


Förbundet1.2

Jaha nu är det tydligen så att jag håller på förbundet och ska därmed tycka att dom har gjort helt rätt som har sparkat Johan Spetz.
Nja nu är det ju inte så att jag håller på förbundet och läser man bara det jag skriver så förstår man att så inte är fallet. Finns ett talesätt som lyder "Som Fan läser bibeln" och det märker man att folk som lämnar kommentarer gör. Tycker det är kul att få kommentarer och helst då från navelskådarna som tycker det mesta jag skriver är fel. Faktiskt är det roligare att få kommentarer som klagar på mig är tvärtom. Samtidigt är det navelskådarnas kommentarer som får mig att tänka till, för ibland har ni faktiskt  en poäng i det ni skriver(även om det inte händer ofta).
Tillbaka till Johan Spetz. Ja han har fåt sparken eller vad man ska kalla det och det är som det är. Utav ryttarna kommer han att vara saknad av vissa och inte av vissa. precis som med alla andra förbundskaptener. Att vara förbundkapten innebär att man inte kan vara älskad av alla.
Förövrigt har jag, till skillnad mot flera andra, inte nån förutfattad mening om vad som har hänt utan väntar tills man har hört båda sidors åsikter. Precis som med en svensk förbundskapten för seniorlandslaget för några år sedan. Där hörde man bara en sidas åsikter från början. vilket vad lika med medias och navelskådarnas uppfattning om vad som hade hänt. När jag sen pratade med några landslagsryttare fick jag en helt annan uppfattning och förstod varför förbundet hade tagit det beslutet dom tagit. Kan väl säga att det var lika bra att förbundet inte gick ut och motiverade varför dom hade sagt upp kontraktet.

Dax för frukost. Ha en bra dag, H.

RSS 2.0