Glädjande nyheter.

Läste om roliga nyheter på Hastmagazinets hemsida. Dels Ponnysportens vänner som står för följande:
Ponnysportens vänner vill arbeta för att få
1    Högre status på ponnysporten
2    Nära kontakt mellan beslutsfattare och utövare
3    En röd tråd i matchningen från B-ponny till häst
4    Fler nationella cuper, vissa med integrerad stilbedömning
5    Bättre och optimalt stöd för internationellt tävlande

Samt:
Pressmeddelande från HNS:
Webbportalen Hästsverige,  www.hastsverige.se  levererar aktuell och korrekt kunskap om hästen på flera olika nivåer.
Veta, Veta mer och Veta mest gör kunskapssajten intressant och tillgänglig för alla hästmänniskor som vill lära sig mer.
Från den unga ridskoleeleven som rider sin första termin till tränaren och ryttaren på elitnivå. Även lärare på olika hästutbildningar, tränare/kuskar inom travet samt det stora antalet hobbyutövare  som finns i landet ska ha nytta av materialet.
 
Blir väldigt glad att läsa detta. I min värld är det kunskap och röda trådar som för sporten framåt, inte kortsiktiga tävlingsmål.

För att ridporten någonsin ska bli tagen på allvar av media, politiker, sponsorer och andra beslutsfattare måste vi alla som håller på med ridsport börja beteckna den som det den är. Sveriges största demokratiska sport/idrott samt sveriges största individuella sport. Vi kan inte fortsätta att benämna den som sveriges största tjejidrott för det är den inte eftersom den är en demokratisk sport för både killar och tjejer. Hur ska vi kunna locka fler killar så länge den benämns som tjejidrott?

Undrar hur många av dessa ponnyföräldrar som är emot stilhoppning, är för säkerhetsstigbyglar? Tyvärr ser man allt för många modestigbyglar på tävlingar och allt för få säkerhetsstigbyglar.
Tyvärr kan inte förbundet bestämma att det bara ska användas säkerhetsstigbyglar på tävlingar pga att det inte finns några godkända dito. Det finns däremot väldigt många säkerhetsstigbyglar som fungerar även om dom inte är godkända. Att rida med lila lättviktsstigbyglar är kanske snyggt i vissa ryttares ögon men inte särskilt smart. Av säkerhetsskäl bör en stigbygel vara tung för då far den inte runt lika mycket som en tung när ryttaren tappar den. Jag tycker att tränarna runt i Sverige borde engagera sig i att alla ryttare använder säkerhetsstigbyglar.

Red ut på Nicke idag igen och fortsätter hans gladhetsutveckling som den gjort dessa tre dagar tror jag inte att jag kommer att fortsätta att rida honom. Givetvis är det roligt med glada och pigga hästar men för mig finns det en gräns. Som jag sa till M och I när vi kom tillbaka efter skrittturen(?). För tjugo år sedan var det bara kul när hästarna stutsade omkring. Nu för tiden vill jag bli road på ett mindre adrenalinpumpande sätt. Lilleman har ett lite lugnare sätt så det blir till att rida på honom ist tills Nicke har lugnat ner sig.
Fegt? Ja mycket.

Ha en bra kväll, H.



 

Slappedag med massa energi.

Tog lite sovmorgon idag. Hur lång den blev får ni gissa. Det blev några timmar på kontoret sen var det dax att ta hand om mitt konstant dåliga samvete. Är hantverkare ett släkte som aldrig gör klart saker i tid? Har lite svårt att hålla mig till ett sorts arbete så jag fuskar runt bland massa olika jobb. Bl.a reparerar jag sadlar(har jag gjort i över trettio år). Har en viss förmåga att skjuta på dessa reparationer av nån konstig anledning. Blev nästan klar iaf men får ta en repa till i morgon.
Sen blev det att åka hem och byta om till ridkläder för vidare färd till stallet.
Trots att det regnade såg jag fram emot att åka till stallet och mocka, skritta ut med hästarna samt köra lite Biolight på dom små rackarna.
När stallet var klart red jag först ut på Nicke. Tänkte ta en annan väg än igår men ändrade mig snabbt. Han var bra mycket piggare än igår och gjorde en såndär vändning som jag inte är helt bekväm med så jag tog samma tur som igår, vilket gick bra utan några överraskningar.
Fegt?
Ja det var det så jag överlämnar andra turer åt R när hon ska börja rida honom på fredag. Jag håller mig till den lugna rutten resten av veckan.
När det var dax för Lillemans runda skulle mor och dotter P skritta ut med sina hästar så jag hängde på. Roligare både för hästar och ryttare när man blir några fler. Vi plockade med oss Bea på vägen. Hennes häst ville inte gå själv så hon väntade in oss och tog kön. Kan inte minnas när jag senast red ut fyra stycken tillsammans senast. Kan ha varit för hundra år sedan på syrrans ridskola.

Som oftast kommer man hem från stallet fylld av glada tankar och positiv energi. Undrar vad som skulle hända med psykvården om det användes mer djur och speciellt hästar i den vården?

Idag blev det ett vardagsinlägg utan några kommentarer om stil eller annat. Eller jo lite får det bli.
Hittade lite kort från DM som gick för några veckor sedan. Under kortet på R och Lilleman var det ett kort på Niklas. När man jämför korten ser man klart att R har N som stilföredöme.

Undrar om jag kommer att kunna rida i morgon? Vet inte om jag har ont eller inte. Lär märkas i duschen.

Ha en skön kväll, H.

Stilhoppning

Jag tror att från det här uppropet om nej till stil kan det komma nåt väldigt bra. Kan inte tänka mig annat än att förbundet lyssnar på de olika åsikter som har kommit fram. Då menar jag de åsikter med tanke bakom. Att det är massa ointelligenta åsikter som kommer från folk som inte har fattat vad förbundet är ute efter kan vi lämna bakom oss. Att tro att förbundet vill att ponnyhoppSM ska omvandlas till ett nytt dressyrSM är för korkat för att ens bemötas.
Att se till rid/hoppsportens utveckling är det primära målet. I min värld innbär det också att dessa djur vi älskar och respekterar ska få ett bättre liv. Det är dom värda eftersom dom ger så mycket mer än dom tar.

Vad jag inte förstår är varför man kvalar till en tävling där man vet förutsättningarna och sen låtsas som man inte har fattat vad det innebär. Att det skulle vara stilbedömning på ponnySM kan inte kommit som en överraskning.
Det framförde förbundet redan i våras om jag inte missminner mig.

Jag uttryckte mig lite otydligt i början av mina inlägg om stilhoppning. Jag fick det att låta som att barn under 15 inte skulle tävla om SM. Jag ställde bara en fråga om hur många sporter det fanns där barn under 15 fick tävla om SM.
Vad jag fortfarande tycker är att barn under 12år inte ska tävla om SM. Att använda argument som att dom ska vara med för att lära sig samt att känna nerven och pressen köper jag inte. Det hinner dom med tids nog och press och nerv känner dom på "vanliga" tävlingar så det räcker till. Ridsporten har den fördelen att man kan hålla på hur länge som helst vilket innebär att press och nerv kommer.

Jag är fullständigt övertygad om att det på ett eller annat sätt kommer att bli nån sorts stilhoppning i Sverige i framtiden. Ska vi kunna fortsätta att få fram världsstjärnor behövs det ett förbund med långsiktiga mål och detta är ett av målen. Det känns som att Sylve och övriga gruppen bakom hoppningen ser till en helhet som inbegriper allt ifrån B-ponnier till landslagsryttare och mig veterligen har det tänket inte funnits inom förbundet förut. Inte på samma uttalade sätt förut iaf.

Kommer att följa detta mycket intressanta spörsmål med stort intresse.

Själv har jag idag ridit för första gången i år. Ja eller iaf skrittat ut på Nicke en halvtimma. Ska villigt erkänna att jag var lite nervös innan jag satt upp. Nicke har inte ridits på 3-4 månader pga av ligamentskador och idag skulle han sättas igång efter att han blivit friskförklarad. Han är en ganska pigg krabat och har lite spring i benen. Det kan alla dom som släppt in och ut honom i hagen intyga. Anledningen till att jag fick rida idag är att R går en intensivkurs i körkortsteori varje kväll den här veckan.
Det får mig att minnas en hemresa från Heby för tre år sedan där R hade tävlat. Helt plötsligt säger R: Jag önskar att jag var 16.
Hmm tänkte jag och frågade henne varför hon sa så.
Jo för jag vill börja övningsköra och lära mig att köra på ett sånt sätt att jag inte kör som alla dom du skäller på.
Ja är man inte ett bra föredöme får man vara ett avskräckande exempel.
Verkar inte som jag har fått några ridsår där jag sitter så i morgon blir det till att skritta både Nicke och Lilleman.
Lilleman vilar den här veckan och det innebär att han som vila ska skrittas ca 45 minuter per dag.

Ha en fortsatt bra kväll för det tänker jag ha, H.

RGB!

Finns det nån som var värd segern så mycket som RGB? En supertalang som har gått den hårda vägen. Egentligen ingen idé att dra upp hur hårt han har jobbat för att komma dit han har kommit men en och annan ponnyförälder behöver nog få veta.
När han bode hemma i Skåne och man skulle ring honom fick man ringa före 06.30 eller efter kl 23.00 om man skulle få tag på honom. Övrig tid jobbade han med familjens jordbruk eller så red han.
Han harvade runt i Sverige i sin risiga lastbil och vann väldigt mycket. Ett tag var han lika överlägsen som Stenmark när han var som bäst.
Trots sina stora framgångar är han fortfarande lika ödmjuk. Han hejar alltid och har ett ord över de få gånger man träffar honom.
Säger bara, ETT STORT GRATTIS, DET VAR/ÄR DU VÄRD!!!!!

Själv är jag hemma efter en trevlig helg i Karlstad. R och Lilleman gick en 125 igår med två ner. Ett fick Lilleman ta på sig och ett fick R ta när hon för ovanlighetensskull la in backen på en linje.
Idag red dom en 130 med ett ner då Lilleman råkade lägga ner frambenen på hinder nummer två, ett räcke. Annars var det en perfekt runda.
Det är rätt kul med Lilleman faktiskt. Han är en liten brun valack som är åtta år. 2011 är hans första riktiga tävlingsår. Han har aldrig haft nån licens tidigare. Han har bara tävlat i åtta månader och har hela tiden gått från klarhet till klarhet.
För att ponnyanhöriga ska förstå kan man säga att han bara har gått ""stilhoppningar". Han har en hel del placeringar i 120 men oftast inte på den övre halvan. Allt tävlande går ut på att han ska gå så bra rundor som möjligt för att han ska få ett bra självförtoende och förhoppningsvis kunna prestera bra om ett eller två år. Hur högt han kommer att gå är omöjligt att säga men med tanke på att R knappt ville hoppad P&J i 90cm för 10 månader sedan har det gått framåt och var gränsen går är omöjligt att säga.
Ett stort tack till Niklas som kommer med uppmuntrande ord och coaching. Det uppskattar hon verkligen.

Vi har alltid ett långsiktigt och ett kortsiktigt mål med våra hästars tävlande och tränande och jag tror att vi har hittat bra koncept med de medel vi har.

Fick ett läsförslag av Niklas idag. Han tyckte att jag skulle läsa Patrik Sjöbergs bok. Vad han hade i åtanke var hur viktigt det var att träna och åter träna med tanke på mina inlägg om stilhoppning. Det var den hårda träningen tillsmmans med viss talang som fick Patrik att bli en världsstjärna. Hoppas att alla dom som är emot stilhoppning också läser boken och fattar vad långsiktighet betyder.
Har sagt det många gåner och jag kommer att säga det igen, DET FINNS INGEN GENVÄG! Jo kortsiktigt finns det det om man köper en ponny enbart för att ens barn ska rida SM. Men annars finns det ingen genväg bara en massa och hård träning. Ja Niklas, givetvis ska det vara rätt träning.

Vi lånade ut en sadelgjord till en ryttare som hade glömt sin hemma. Vi såg när hon hoppade, att hennes häst hade lite bråttom i kombinationerna och inte backade av det minsta. När denna tjej lämnade tillbaka gjorden frågade hon R om R hade nån bra idé om vad hon skulle göra för att hennes häst skulle lugna ner sig.
Träna mer svarade R. Undrar var R hade fått det ifrån.
Sen utvecklade R det lite och sa att hon skulle hoppa lite trängre kombinationer med markbommar mellan hindren. Det har funkat på våra hästar iaf.

Nä nu e de dax att zappa runt bland TVkanalerna och se om man kan hitta nåt förnedringsprogram. Älskar den sortens program, H.

CHS 1.0

Sitter i hushållsbilen. Bad precis R om en kall vilket hon fixade.
Hon och Lilleman har gått en 120 A:0 med noll fel. Lilleman blev lite spänd när han kom in i ridhuset och tyckte blommor och dylikt var jätteläskigt. Tyckte ändå att dom löste uppgiften på bästa sätt.

Satt på läktaren och kollade när B kom och satte sig jämte mig. Händer inte så ofta att hon gör det. Tror det var första gången faktiskt. Blev däremot väldigt glad när hon berömde mig för bloggen (vilket spädde på mitt redan stora ego ännu mer). Sen satt vi och ondgjorde oss över alla ponnyanhöriga som inte fattar vad ridning går ut på.
I våran värld är det längsiktighet som är ledstjärnan. Inte att vinna ett ponny-SM. Jag menar inte att det är förkastligt att delta i ponny-SM men man ska kanske ta det som ett inte allt för allvarligt kortsiktigt delmål i sin långa ryttarkarriär. Det är så stor skillnad mellan att rida ponny och häst att det egentligen är två olika sporter.
Läste nyligen nånstans att medelåldern när man är som bäst som ryttare är 45år. Tänk på det ni ponnyföräldrar när det enda kriteriet när ni letar ponny är att den ska gå SM.

När man är på meeting och står uppstallad i ett tältstall händer det ofta att jag undrar: HUR JÄVLA KORKADE OCH RESPEKTLÖSA ÄR VISSA "HÄSTFOLK".
När R hade ridit färdigt och skulle gå in i stallet med Lilleman, står det ett sånt där självupptaget pucko med en häst i stallgången. Hästen är uppbunden och idioten står och knoppar hästen. R ber då människan(?) om hon kan få komma förbi. Då svarar arschlet: Kan jag få knoppa färdigt knoppen först? Hon hde precis börjat knoppa. 
Öööhhh, hur tänkte hon? Varför kan hon inte stå inne i boxen som alla andra normala människor? Ja jag upphör aldrig att förvånas över folks beteende. Stor risk att jag säger nåt om jag ser det hända igen. Vill helst förskona R från en pinsam pappa men där går gränsen.

Som vanligt fick jag ta hand om lilla Maja när hon grät och som vanligt tystnade hon.

Vi, Trikem, skänker massa hederspriser på CHS. En mamma som har ett barn som blev placerade i 120 visade sin kasse med priserna. Hon sa att det är sådana priser man vill ha med hem till stallet, inte ett rött schabrak. Det var shampo och diverse lädervårdsprodukter av högstra svenska kvalité. Kul att hederspriser uppskattas.

Nu är klockan 16.32 så det är dax att logga in på EM-sidan ocj kolla hur det går för di svenske, H.


Den påklädde kocken.

Ja ni som känner mig vet att matlagning inte är min  starkaste sida. Har dock vissa traditioner vad gäller tävlingsmeeting. Ska alltid ha med mat när vi ska övernatta och i morgon åker vi till Carlstad Horse Show. Det innebär två middagar och minst två luncher. Har just fixat färdigt större delen av helgens kulinariska upplevelser. R har en tävlingsälsklingslunch(iofs äter hon den dygnet runt men vi kallar den lunch ändå). En middag är färdig redan och så blir det grillat en kväll också. Väderspåmännen(kvinnorna) har lovat bra väder både i morgon kväll och lördag kväll så det får bli lotten som avgör vilken rätt vilken dagl. Gjorde dock ett litet misstag. Stekte 900gr köttfärs men hade bara Tacokrydda till 400gr så den blir mer köttfärssås än Tacos ena kvällen. Lär få stå till svars men då säger jag som vanligt. Förlåt.

Har skrivit litegrann om stilhoppning kontra lämpligheten att små barn ska tävla SM.
Vill göra ett litet klargörande. Min inställning att små barn inte ska tävla om SM är inget jag just har kommit på. Har haft den inställningen i många år. Jag kan inte få in i min  lilla hjärna vad små skenande Bponnier har för positiv inverkan på små barn. En ponny som lika gärna hade kunnat ha en kudde på ryggen kan inte vara bra för hoppsportens utveckling. Stackars R fick en liten seg B-ponny som inte skenade runt, snarare tvärtom. Det var ett helt genomtänkt beslut från hennes föräldrar.
Lär dig rid unge så kan du få kul när du blir vuxen var min filosofi. Har fått mycket skit för att hon inte fick en racerponny men frågar ni henne idag är hon inte det minsta ledsen för det.

Finns bara en väg till långsiktig framgång och det mantrat sitter i ryggmärgen på R: Mycket och hårt arbete!

Har idag än en gång varit till Husaby hästklinik med Nicke och för första gången på snart ett år känns det lite positivt. Nu var han äntligen ohalt och nu ska han sättas igång i lugn och ro. Håller alla tummar som finns för att han är en gång ska få komma ut på tävlingsbanorna och visa vad han kan.

Hushållsbilen är packad och klar och vi ser fram emot en lugn och trevlig helg i Karlstad, H.


Fortsättning.

Ja herre gud vad ska man säga? Har funderat mycket på det där med ponnyhoppning ihop med stilbedömning och SM sen mitt inlägg igår. Har även läst igenom nya inlägg på upprorsmakarnas hemsida och på en annan näthästtidnings hemsida.
Min inställning rent generellt vad gäller ponnyhoppning är att den tiden bara ska ses som en väldigt kort period av en ryttares totala tävlingsliv. Har alltid varit inne på linjen att man inte ska stanna kvar för länge på ponny utan så snart det är möjligt ska man gå över till stor häst.                  
Stackars R fick börja tävla på en en stor häst som inte kunde hoppa när hon var 14 år.

Upplys mig om jag har fel men finns det många andra individuella sporter där barn under 15 tävlar om SM-medaljer? Ska små barn överhuvudtaget tävla om SM? Ridsport är som jag sa igår en av väldigt få individuella sporter där man kan hålla på och tävla i stort sett hur länge som helst.

Jag tror att förbundets intentioner med att ha stilbedömning var bra men kanske mindre genomtänkt hur det skulle genomföras. Vi får hoppas att dom gör en riktigt genomgång och uppföljning så att det på nåt sätt kan fortsätta att bli nåt bra av grundidén.

Jag tycker ändå att B-ponnyekipage inte ska tävla om SM. Förstår inte hur anhöriga kan tycka att det är så viktigt att små barn ska tävla på så allvarlig nivå.

Att säga att dom som förordar stilhoppning kan låta hoppryttarna rida dressyr ist är ett konstigt sätt att försöka föra hoppsporten framåt.

Tittade på Bonde söker piga. Hur kunde Pelle bli överraskad att den norska tjejen bara var 23?

Dax att ta kväll, H.



Stilbedömning.

Kan inte hålla mig från bloggen. Läste på Hästmagazinets hemsida att det var ett upprop MOT stilbedömning på ponnySM.
För några år sedan, redan innan förbundet bestämde att stilbedömning skulle införas, filosoferade jag lite med herr chefredaktör (vi gör det ibland) att införa stilbedömning för kat B. Herr chefredaktör höll inte riktigt med mig utan tyckte att ungarna nuförtiden red bättre och inte behövde detta för att utvecklas. Jag höll inte med honom utan vidhöll att det skulle införas stilbedömning för kat B.
Ni kan föreställa er vilken lycka jag kände när jag läste att förbundet hade bestämt att det skulle bli så.

Läste massa inlägg som nu rullar omkring på nätet om detta Upprop/Uppror mot stilbedömning efter att det tydligen inte blev som förbundet hade tänkt sig att SM skulle bli.
Undrar hur vissa av dessa människor tänker som har åsikter om stilbedömning. Hittade alldeles för många helt intelligensbefriade kommentarer och insåg att det finns bara en lösning på problemet med kat B.

Ha inte SM-hoppning för kat B.

Så vad enkelt det var. Varför ska dessa små människor behöva tävla om SM? Dom har ju hela livet framför sig att tävla SM i hoppning i div kategorier.
Den stora fördelen med att tävla i hoppning är att man kan hålla på hela livet. Varför är det då så viktigt att rida SM för kat B? Som jag har upplevt det är det föräldrar, mor och farföräldrar som pressar fram detta. Ofta har dessa anhöriga inte speciellt mycket egen erfarenhet av hästar och ridning.
Har väldigt ofta hört denna sorts människor letar specifikt efter en ponny som kan gå SM.
Många av de B ponnyer som går Msv B skulle gå mycket bättre med en kudde på ryggen än med flera av de ungar som sitter där.
Kommer ihåg en pappa som för några år sedan sa om sin dotter: Hon har iaf ridit Hopp SM i kat B. Mmmmm.....skitkul. Ungen kunde inte rida men ponnyn kunde hoppa. Hur svårt var det då? Visa ponnyn bara vilket hinder den ska hoppa så löser den det alldeles själv. När sen hans dotter skulle gå upp en kategori och helt plötsligt blev tvungen att rida tog det inte lång tid innan hon slutade att rida. Men hon red iaf Sm i kat B.

Ryktet gick när det blev bestämt att stilbedömning skulle införas att alla dessa dyra B-ponnier över en natt tappade hälften i värde. Kan förstå om det var sant men det kan även vara ett elakt rykte. Är det dessa ponnyägare som protesterar högst nu? Jag har ingen aning men lite kul är det att komma med konspirationsteorier.

Nä lägg ner det där med SM för kat B och låt barnen få leka några år till. Tids nog blir det allvar ändå. Känns som många föräldrar som jagar sina B-ponnyryttare inte har nåt långsiktigt mål med vad dom håller på med.

Undrar om det är samma föräldrar som låter högst om att prispengar inom ponnytävlingar tagits bort?

På tal om prispengar så kommer det snart ett inlägg om det med.

Go´ kväll, H.


Grannar.

Först vill jag bara säga att det kommer inte att bli så mycket bloggande fram till fredag. Vi ska till Karlstad och tävla fredag till söndag. R har bara en häst med och dom gör en start per dag så jag lär få hur mycket tid över som helst. Kommer att använda del av den tiden till att blogga. Kommer säker att hända saker under tävlingen som det också kan skrivas om.

Har tydligen fått nya grannar eftersom det hamras i lägenheten under mig. Bor i ett litet bostadsrättshus med fem lägenheter. Jag har bott här i drygt 6,5 år. Förutom mig är det bara en, Maja, som har bott här längre. Det är singlar (bara av manligt kön) eller yngre par som flyttar hit och bor i upp till ett år. Sen skaffar singelkarlarna tjejer och paren skaffar barn. Då blir lägenheterna här för små och det blir dax att sälja lägenheterna. Har sen dag ett här försökt få ett ord med i laget när dessa människor ska sälja sina lägenheter. Jag har ett ganska specifikt önskemål om till vilken sorts ny hyresgäst dom ska sälja till men inte fan är det nån som har köpt mina önskemål.
Ända tills idag har inte en enda en av de som har sålt, lyssnat på mig.
Har försökt att få in i kontrakten att jag ska få vara den som godkänner nya hyregäster men jag blev nedröstad om det på ett styrelsemöte.
Försökte även införa att om en eventuell ny hyregäst inte kunde betala vad säljarna begärde skulle denna nya hyresgäst ändå få köpa lägenheten om jag ville ha hit personen ifråga. Även detta förslag blev nedröstat.
Som straff mot mina medägare i bostadsrätten har jag inte klippt gräsmattan en enda gång. Jag kan vara en hård jävel.
Har tom gjort nåt med det värsta man kan göra i ett hus som vårt. Har lämnat kvar ludd i torktumlaren som straff. Två gånger.

Vi hörs, H.

Söndag kväll.

När sönerna bjuder in sig på söndagsmiddag inser man att det ekar rätt tomt i kyl, frys och skåp. Har sovit hemma ca 15 dagar på två och en halv månad. Har av naturliga skäl inte handlat hem nåt under tiden så det fick bli snabbmakaroner och Scans köttbullar. Iofs hade dom inte nåt emot den middagen. Blir till att handla lite i morgon för förhoppningsvis blir jag hemma lite mer under hösten.

Träningen med R och Lilleman gick mycket bra. Fördelen med att vara borta ibland är att man har lättare för att se vad som har hänt. Han går i en mycket bättre och lättare form och R rider med mindre hjälper och han lyssnar bättre. Det märks att han har blivit starkare för han orkar korta sin galopp utan att bryta av eller slå sig fri.
Även rent hoppmässigt ser han starkare ut. Kan dom fortsätta med utvecklingen på samma sätt kan det bli riktigt spännande nästa år.

Det blev inget mockande idag. När vi hade tränat färdigt ringde L från Ph´s hockeylag och frågade om jag kunde vara speaker på matchen och den började kl 12:00. Älskar att höra min egen röst så jag svarade givetvis ja trots att jag inte kunde mocka då. Alltså blev det bara att åka hem och duscha och byta om så publik, spelare och alla andra kunde få njuta av min ljuva stämma.

Tvättmaskinen går för andra gången nere i källaren så snart blir det att gå ner och ta hand om det som förhoppningsvis är nytvättat. Kom på idag varför mitt tvättmedel inte har räckt så länge förut. Använde ett doseringamått för första gången idag. Jämfört med tidigare blev det bara lite tvättmedel på botten i "skålen" i tvättmaskinen. Har haft i mycket, mycket mer tidigare.

Har ca femton schabrak i dressyr och hopp/allround modeller från den tyska tillverkaren Equest som jag tänkte skänka bort till dom som vill ett bra schabrak. Nämnde detta för R och då sa hon att jag skulle ha en bloggtävling. Har ingen aning om vad en bloggtävling är för nåt men R sa att jag skulle ha en med schabrak som vinster. Har ingen aning om vad för tävling jag skulle kunna ha så det får bli tävling nr 1. Om nån orkar engagera sig och komma på en bra tävling får den människan ett schabrak. Sen får det bli fler schabrak som priser om det blir nån tävling.

När jag är klar med tvätten tänker jag sätta mig i fåtöljen, vända den mot en vägg och sitta där och stirra in i väggen i en timma. Känns som jag skulle behöva göra det som nån sorts meditation och tömma skallen (borde gå på två minuter enligt vissa) inför en ny start på hösten älskar hösten.

Tvättstugan nästa, H.
PS. Orkar inte läsa igenom vad jag skrivit så ni får stå ut med stavfel och dålig svenskaDS

Vardagen.

Ja då är man tillbaka i vardagen igen. Vaknar i sin egen säng(hade gärna legat kvar en stund till). Få i sig lite frukost, sen hämta R. Åka till stallet. När vi har tävlingsfri helg brukar vi alltid ha gymnastik, teknik och styrketräning med hästarna.  Mycket travhoppning och trånga serier brukar det bli.
Att komma till stallet och gosa med hästarna, mocka och bära hinder är ett lyckopiller både för själen och kroppen

Ytterligare en vardagshändelse blir det kl 12. Yngste sonen Ph ska spela hockey och det är faktiskt nåt man har längtat lite efter. Finns en del roliga föräldrar i laget som jag tycker om att umgås med i lagom portioner. Att även se Ph spela hockey värmer en faders hjärta. Han brinner verkligen för sin hockey och lägger ner mycket tid på sina träningar.

Konstigt hur lägenheten kan se ut som ett bombat norskt horhus trots att jag bara har varit hemma nån dag per vecka senaste månaderna. Det ligger grejor slängda precis över allt. Blir till att plocka iordning lite här. Kan ju inte se för jävligt ut när städerskan kommer på onsdag.

Dax att åka och hämta R. Ha de´ H.

Hästmässan.

Grymt bra fest igår. Triple and Touch spelade och underhöll och det var en jävla drag på de flesta festdeltagare. Dom hade med sig en grupp från Sydafrika och musiken svängde så tom jag ställde mig upp och klappade i otakt. En som däremot inte stod ypp och diggade var herr Chefredaktör. Han var nog den ende i lokalen som satt ner så jag var tvungen att gå fram till honom och kolla om han levd,e vilket han gjorde.

På tal om herr Chefredaktör så åt vi frukost tillsammans i morse och filosoferade som vi bruka göra. Vi kom fram till att vi är ganska priviligierade som män inom ridsporten. Jag har tillbringat ett antal år inom motorsport och den har också sin charm men är till skillnad mot ridsporten mandominerad.

På festen igår kom det där med baksmälla på tal. Nån hävdade med bestämdhet att B-vitamin hjälper mot nämnda tillstånd. Kunde inte hålla mig utan gick till vår monter och hämtade ett antal dunkar med flytande B-vitamin. Ställde ut två dunkar på olika bord inkl vårt. Hällde upp en rejäl mängd till mig själv och skickade dunken vidare. Några hugade drog också i sig en större mängd B-vitamin. Vad ingen av oss tänkte på av okänd anledning var att doseringen inte blev riktigt genomtänkt. En normalstor häst ska ha 25ml. Vi drack väl mellan 50 och 100ml. Alltså en dos motsvarande upp till två ardenner. Efter en stund började det hetta till rejält i huvudet, sen spred det sig vidare ner i kroppen. Kan inte på påstå att det var en behaglig värme. En stackars karl vid ett annat bord hade med största sannolikhet dragit i sig en mängd motsvarande eh hel flock med ardenners. Han fru kom efter en stund och var riktigt orolig för hans hälsa. Utan att egentligen veta sa vi till henne att hon inte behöver vara orolig. Vi hoppades givetvis att han inte skulle bli sämre och hämtad av ambulans. Efter ca 20 minuter klingade värmen av och allt återgick till det normala(vad som nu är normalt). Även Lars(han som blev så dålig) återhämtade sig även om det tog lite längre tid för honom eftersom han hade druckit så mycket mer(undrar om det var för att det var gratis som han drack så mycket). Kan meddela att alla verkar må bra idag om lite lätt sletna.

Dax att börja ta hand om alla(?) kunder, H.

Ännu mer dressyr

Har märkt att trots att vissa ser mina inlägg om tråkig dressyr som personliga förolämpningar, finns det ändå ett kreativt tänkande bland några dressyrryttare. Fick ett mess av min favoritdressyrprinsessa som nog skulle kunna föra sporten framåt. Hennes förslag är att ryttarna får inte reda på vilket program dom ska rida förrän tidigast en timma föra första start. Det innebär att man bara anmäler till låt oss säga, Msv:b men man vet inte vilken av alla Msv:b det blir. Om man sen lägger in att det även ska ridas på tid samt att om man får poäng under 6 blir man utesluten så är jag fullständigt övertygad om att dressyren har en helt ny framtid framför sig. Och framför allt blir det mycket bättre ekonomi för arrangörerna då antalet startande per dag kan fördubblas.
Ja ibland kan man komma fram till väldigt bra lösningar om man bara ser möjligheterna.

Nu får jag se till att ta hand om lite kunder här på Hästmässan i Upplands Väsby. Tycker lite synd om er som inte kan vara här och ta del av det roliga, H.

Dressyr bl.a.

Ibland måste arbetet gå före bloggandet. Har varit på apoteksmässan i två dagar och den förutfattade uppfattningen jag hade om apotekare har fullständigt slagits i spillror. Dom är inte långsamma eller har hög medelålder. Större delen av besökarna var kvinnor, klart under medelåldern. Ser fram emot att fortsätta i den branschen.
Nåt annat som jag däremot fick bekräftat var en för mig gammal förutfattad mening. På eftermiddagen idag fick vi besök av en tjej i montern. Hon hörde till en av utställarna och hade nästan likvärdiga produkter som vi har. Vi pratade lite fram och tillbaka och det visade sig att hon var dressyrryttare. Jag kunde då som vanligt inte hålla mig utan kom med en sarkastisk kommentar om dressyr. Just den om att ska man få dressyr att bli roligare så ska dom börja rida på tid.
Hon tänkte en liten stund och så sa hon: Är du den där bloggaren med keps? Ja svarade jag.
Då sa hon att hon hade läst om mitt förslag om att rida på tid och hon hade blivit riktigt förbannad när hon läste det.
Det var då jag insåg att min uppfattning om dressyrryttare blev bekräftad. Dom vill inte utveckla sin sport och dom har absolut ingen humor (förutom du Anna som har mycket humor)

Har också insett att killar och tjejer har helt olika beteende med nya vänner på facebook.
En tjej kollar tilbaka i ens profil så långt det går. Detta innebär att man plötsligt kan få en fråga om nåt man skrivit för så länge sedan att man inte ens kommer ihåg vad det det var.
En kille blir vän och sen är det inte mer med det.

Väntar fortfarande på att mobiltelefonstillverkarna ska komma med en telefon med alkolås. Jag skulle vara den första att köpa en.

I morgon kör Hästmässan igång och det är en mässa jag verkligen ser fram emot. Trots att man har hållt på med detta i så många år är det fortfarande lika roligt att träffa alla dessa underbara människor.

Ska man orka vara med på festen i morgon är det nog bäst att lägga sig nu så god natt på er, H.

Stefan Liv

Visste precis vad jag skulle skriva i bloggen idag men när nyheten om Stefan Liv och hans lagkamraters tragiska olycka händer känns det inte rätt att skoja här. Alla mina tankar går till Stefan och hans lagkamraters familjer.
Har själv upplevt det hemska med att förlora en allt föra nära anhörig och då kommer tunga tankar över en.
Tänd ett mentalt ljus för dom ni saknar, H.

Glasögon

Efter många om och men kom jag fram till Stockholm eller närmare bestämt till Kista. Var nästan två timmar försenad pga glömska eller vad man nu ska skylla på. Fick ett samtal från kontoret när jag hade rullat närmare en timma. Johan som ríngde mig sa att jag hade glömt min jacka med istoppad plånbok. Insåg i samma stund att jag hade glömt stor del av displaymaterialet till hästmässan så det var bara att göra en halvhalt och vända ekipaget tillbaka till Örebro. Blir lite mycket med tre mässor i två olika länder på en vecka.
Väl framme i Kista börjar vi packa upp våra produkter på apoteksmässan. Inser efter en liten stund att TC har jävlats med mig. När jag packar upp våra nyheter kan jag inte läsa vad det står på en förpacking. Kan inte förstå hur man kan göra en förpackning så liten att texten inte får plats. Oavsett hur långt bort jag försöker ställa burken gick det inte att läsa vad det står för nåt om innehåll och fördel med innehållet. Är rätt bra om man vet vad det är man säljer.
Som tur är står det ett företag snett emot våran monter som säljer glasögon.
Går över till dom och förklarar läget. Säger att jag egentligen inte har några problem med min syn men TC har fått hjärnsläpp och gjort alldeles för små burkar. Damen i montern förstår mitt problem och rotar lite i sina lådor och får fram ett par glasögon till mig. Dom fungerar alldeles perfekt till TCs jävla burk. Kan utan problem läsa både innehållsförteckning och tillverkningsdatum. Tackar damen så mycket, lämnar tillbaka den gula hunden och vita käppen.
Kom fram till att jag egentligen inte behöver några glasögon bara TC gör större förpackningar med tillräckligt mycket utrymme för text stor nog att läsas av vuxna människor.
Klockan börjar nu närma sig lite över 22:15 och det blir snart dax att lägga sig.
Fick ett samtal från R som hopptränade i kväll. Hon var mycket glad efter träningen då både hon och Lilleman hade skött sig mycket bra. Ett glatt barn är nog den bästa insomningshjälpen en pappa kan ha.
Sov gott på er, H.

Några snabba

I helgen kör Marcus Ericsson sin sista tävlingshelg för året i GP2. Hoppas att han nu såhär på slutet kan få lite stolpe in för en gångs skull.

Ska ut till stallet och nita fast en glappande sko på Nicke. Ska passa på att pussa och gosa med båda lyckopillren samtidigt.

Ska ha Schnitzelfri vecka.

Inte en enda under en längre tid och då helt plötsligt två stycken på samma gång. Givetvis med två fel av tre.

Även i Tyskland dras hästsläp av gamla Volvo 945.

Tycker det är synd att Dm-helgen alltid är första helgen i februari. Har inte fått se R tävla DM en endaste gång. Iofs gick det inte så bra i år men att vara i Tyskland varje gång och vänta på telefon om hur det gick är lite mentalt jobbigt.

Vi hörs, H.

Hemma igen en kort stund

Åkte från den lilla mysiga byn Leer kl 09.00 i morse och har precis kommit hem. När man inte har tillgång till nån dator är det svårt att uppdatera bloggen. Under två och en halv dag utan att skriva av sig kommer man på en massa saker att skriva om.
I lördags kväll var jag med om nåt helt nytt och väldigt annorlunda. Var tillsammans med vännerna Thomas, Larissa och Shouke från Hölscher/Equest på Kyrkfest. Måste få fart på min nya telefon så jag kan börja lägga in bilder Ja vadå kyrkfest tänker ni. Är uppväxt i ett frireligöst hem och då har man varit med på massa olika happenings såsom kyrkbasarer, predikningar etc.
Kyrkfesten i Leer var nåt helt annorlunda. På baksidan av den gamla kyrkan var det iordninggjort för en riktig fest. Det fanns lotter, skjutbana. Ja eller inte kanske riktigt en skjutbana. Man sköt på blommar eller några andra saker på ett avstånd på två meter med ett luftgevär. Det var rätt dåligt tryck i geväret så om avståndet hade varit fem meter hade kulan inte orkat fram. Man kunde även gissa vikten på en levande gris. Det fanns även några matserveringar. Men det som var mest framträdande på hela området var all alkoholservering. Det var flera hundra besökare där och alla över 18 drack nåt mer eller mindre. Det var konstant tjock kö till ölserveringarna.
Och allt detta var i kyrkans namn och allt överskott gick till kyrkan och jag kan garantera att det blev ett stort överskott. Folket i byn ställde mangrant upp både som funtionärer i de olika stånden och som betalande besökare som drack så mycket dom orkade.
Undrar hur många av alla festdeltagare som besökte högmässan dagen efter?
Detta hade kanske kunnat vara ett nytt grepp för svenska kyrkan som har svårt att få besökare till sina tillställningar. Kanske även dressyrtävlingar skulle testa det för att få lite drag på sina tävlingar.
När jag försökte förklara för vännerna från Hölscher att det aldrig skulle gå att ha nån liknande fest i kyrkans namn i Sverige var dom helst oförstående.  Dom förstog inte varför man inte kunde festa, dansa och dricka alkohol i kyrkans namn. Insåg att det inte var nån idé att fortsätta dikussionen.

Trodde att sången: Jawoll jawoll jawoll ich liebe alkohol etc var nr 2 som tysklands nationalsång men dom hade aldrig hört den men nu kan dom den.

Tyskar kör inte bil bra, bara fort.

På Spogamässan fanns det inte mycket nyheter vare sig det gäller produkter eller design. Har kanske blivit lite lågkonjunktur även i idésprutorna inom hästsporten.

Kanske dax att lägga sig och sova nu när man lyckats varva ner lite. Bara att packa om väskan för två nya mässor i Stockholm. I morgon ska vi göra iordning montern för Trikem på Apoteksmässan som är onsdag och torsdag. Har aldrig varit med på nån Apoteksmässa förut. Undrar hur besökarna är. Min ertarenhet av apoteksfolk är dom gångerna jag varit på ett apotek. Min något förutfattade uppfattning om dessa yrkesmänniskor är att dom är lågmälda, långsamma, grå med vita rockar och har en väldigt hög medelålder. Det är väldigt sällan man ser yngre människor jobba på ett apotek coh då inställer sig frågan. Är apotekare gamla redan från början?
Undrar om man kan skämta och skoja med dom? Lovar att återkomma i den frågan.

På fredag och lördag blir det iaf en mässa jag är van vid, Hästsportmässan. Den ständigt återkommande fackmässan där återförsäljare från hela Sverige kommer för att handla och ha kul. En mässa jag ser fram emot för det blir alltid kul.

Nä nu ska jag lägga mig så god natt på er, H.

Leer

Ja det tyska order som betyder  tom. Är i en liten ort fem mil norr om Münster som heter Leer. Vi ska strax aka till Köln dom har inte a pa sina tangetbord här Igar när jag kom fram till hotellet var kl 1800 men det var 27 grader varmt. Kändes rätt bra att sätta sig pa uteserveringen och ta en kall tysk öl. Verkar bli lika varmt idag. Gardagen tillbringade jag i bilen i över tio timmar sa det hände inte mycket men jag fick tid att tänka. Bl.a pa hur uppfödare jobbar och tänker. Det far bli ett seriöst inlägg när alla mässor är över om tio dagar. Fram till dess blir det mest sma reseberättelser och en och annan atervinning. Hoppas att herr chefredaktör har överseende med att jag även maste arbeta. Ska pa hästsportmässa i Köln och det är ju hästrelaterat om nat. Är nog de flesta hästtjejers vata dröm att fa aka pa en san mässa.
Nu kom dom och bjöd pa scnitzel men jag tror jag hoppar över det, Inte länge sedan jag at frukost.
Hoppas ni har det lika bra som jag, H.

Sent ute

Hade tänkt skriva lite här idag innan jag sätter mig i bilen för ytterligare en resa söderut men tiden räcker inte till. Inte så att jag är tidsoptimist för det är det ju bara tjejer som är utan tiden räcker bara inte till. kan inte hjälpa det men jag slänger in ett återvinningsinlägg. Hinner inte redigera det så jag kan förstå om ni inte fattar nåt av det överhuvudtaget. Detta inlägg är del tre i en inläggserie i min gamla blogg.

Undrar om R blev sur/besviken/förbannad? Orkade inte stå i kö på ICA för att köpa kvällsmat. Åkte till Statoil och köpte chips ist eftersom hon sa att hon inte ville ha macka att äta. Hon har tjatat om en ny sort chips så jag tänkte att då kunde det passa bra att ha lite fredagsmys en måndagskväll. Chips och Cola borde bli bra trodde jag men inte då. Är fullständigt övertygad om att alla andra ungar hade blivit glada om dom fick äta det men inte R inte. Gnälliga unge. "Fattar du inte att jag vill ha riktig mat". Får se till att vara ute i god tid i morgon så det blir en matkasse och inte en chipspåse. Hon drog till kompisar så jag blev sittande själv i kväll. Undrar om hon får riktig mat där? Iofs kunde jag sätta mig vid datorn utan att få dåligt samvete. Måste jobba vidare på profillistan annars blir jag aldrig klar. Med tanke på vad som hände förra vecka blir nästa profil:
Lånaren: En profil som gör att man misstror sina egna barn. "Pappa jag hittar inte bootsen till Lilleman". Nähä och vart har du gjort av dom? "Jag hade dom i sadelkammaren men nu är dom borta". Jo tjena. Dra den om Rödluvan också. Två par boots kan inte bara försvinna. Du får faktiskt hålla bättre ordning på grejorna. "Men jag har inte slarvat bort dom. Det måste vara någon som har tagit dom". Jasså och vem skulle ta beganade boots? Ja så fortsätter det och även andra grejor försvinner och man blir så trött på slarviga barn. Sen helt plötsligt efter nån vecka säger R. "Nu är bootsen tillbaka" och det var även nåt mer, som jag har glömt vad det var, hade kommit tillbaka. Följde med R till sadelkammaren och mycket riktigt, där låg bootsen. Och det gick inte att ta miste på att det inte var R som hade slarvat bort dom. Dom var rengjorda och då förstog jag att R inte ljög. Det måste varit nån som hade "lånat" dom. R skulle inte kommit på idén att rengöra dom för att lura mig. Hon gör knappt rent saker överhuvudtaget.

Dax att kolla runt på TVn om det finns nåt lyteskomikprogram man kan titta på. Behöver skratta lite, H.


Om nu inte detta räcker tills jag är tillbaka på tisdag får ni hålla tillgodo med min gästbloggare.

http://rebeccaeklind.blogg.se/


Sköt er, H.

PS. Tack Maark du är snäll. Faktum är att nu har hundra procent av läsekretsen kommenteratDS


RSS 2.0