Stilbedömning.

Kan inte hålla mig från bloggen. Läste på Hästmagazinets hemsida att det var ett upprop MOT stilbedömning på ponnySM.
För några år sedan, redan innan förbundet bestämde att stilbedömning skulle införas, filosoferade jag lite med herr chefredaktör (vi gör det ibland) att införa stilbedömning för kat B. Herr chefredaktör höll inte riktigt med mig utan tyckte att ungarna nuförtiden red bättre och inte behövde detta för att utvecklas. Jag höll inte med honom utan vidhöll att det skulle införas stilbedömning för kat B.
Ni kan föreställa er vilken lycka jag kände när jag läste att förbundet hade bestämt att det skulle bli så.

Läste massa inlägg som nu rullar omkring på nätet om detta Upprop/Uppror mot stilbedömning efter att det tydligen inte blev som förbundet hade tänkt sig att SM skulle bli.
Undrar hur vissa av dessa människor tänker som har åsikter om stilbedömning. Hittade alldeles för många helt intelligensbefriade kommentarer och insåg att det finns bara en lösning på problemet med kat B.

Ha inte SM-hoppning för kat B.

Så vad enkelt det var. Varför ska dessa små människor behöva tävla om SM? Dom har ju hela livet framför sig att tävla SM i hoppning i div kategorier.
Den stora fördelen med att tävla i hoppning är att man kan hålla på hela livet. Varför är det då så viktigt att rida SM för kat B? Som jag har upplevt det är det föräldrar, mor och farföräldrar som pressar fram detta. Ofta har dessa anhöriga inte speciellt mycket egen erfarenhet av hästar och ridning.
Har väldigt ofta hört denna sorts människor letar specifikt efter en ponny som kan gå SM.
Många av de B ponnyer som går Msv B skulle gå mycket bättre med en kudde på ryggen än med flera av de ungar som sitter där.
Kommer ihåg en pappa som för några år sedan sa om sin dotter: Hon har iaf ridit Hopp SM i kat B. Mmmmm.....skitkul. Ungen kunde inte rida men ponnyn kunde hoppa. Hur svårt var det då? Visa ponnyn bara vilket hinder den ska hoppa så löser den det alldeles själv. När sen hans dotter skulle gå upp en kategori och helt plötsligt blev tvungen att rida tog det inte lång tid innan hon slutade att rida. Men hon red iaf Sm i kat B.

Ryktet gick när det blev bestämt att stilbedömning skulle införas att alla dessa dyra B-ponnier över en natt tappade hälften i värde. Kan förstå om det var sant men det kan även vara ett elakt rykte. Är det dessa ponnyägare som protesterar högst nu? Jag har ingen aning men lite kul är det att komma med konspirationsteorier.

Nä lägg ner det där med SM för kat B och låt barnen få leka några år till. Tids nog blir det allvar ändå. Känns som många föräldrar som jagar sina B-ponnyryttare inte har nåt långsiktigt mål med vad dom håller på med.

Undrar om det är samma föräldrar som låter högst om att prispengar inom ponnytävlingar tagits bort?

På tal om prispengar så kommer det snart ett inlägg om det med.

Go´ kväll, H.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Heja! Heja! Låt barn för vara just barn! Om ni engagerade ponnyföräldrar vill ändra på det gör det genom demokratiska Sv RF som håller sig ständigt uppdaterat i enlighet med riksidrottsförbundets syn på barnidrott! Se lite utanför bubblan ponnysport! Det behövs engagemang!

2011-09-14 @ 13:20:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0