Bra fortsättning.

Vem kunde tro att Jerringpriset med påföljande hån skulle betyda så mycket för ridsporten. Tror inte ens Malins underklädeschock i Globen för 100år sedan gav lika mycket mediautrymme.
Vi kan bara tacka alla journalister som skrev om RGB på olika sätt för detta. Vill nu bara till att VI tar tillvara på intresset som finns.
Går det att ändra på alla krångliga bedömnigar i både hoppning och dressyr? Hur ska en icke frälst reporter/journalist/sportredaktion någonsin kunna förstå vad som menas med diverse olika bedömningar?
A0/A0 130cm, vad säger det en icke invigd? Inte ett skvatt. Vad göra? Kan inte Ridportförbundet ta tag i detta och sen låta distrikten ta hand om kontakten och utbildningen av sportredaktioner?
Tror ändå att nåt måste göras vad gäller olika bedömningar för att även kunna göra det mer lättöverskådligt för andra såsom sponsorer tillfällig publik etc.
Varför inte låta publik komma in på banan vid större tävlingar och högre klasser för att verkligen förstå hur stora hindren är?
I morgon blir det spännande att titta på TV4 kl 23:00. Helena Lundbäck VS Herr Anrell. Vet att många blir oroliga om hur Helena ska klara av det men jag är inte det minsta orolig. Hon är van att handskas med värre saker är en sån som Anrell.

Från det ena till det andra. Idag var det Pay&Jump i Kumla med många starter och många kom dit med sina hästar för att hoppa rosten ur dom. R red runt Lilleman i 110 två gånger och det såg väldigt bra ut. Vi hinner med ett antal träningar till innan det är dax för årets första tävling i Katrineholm om tre veckor. Sjukt så mycket man längtar efter att säsongen ska köra igång.

Dax att lägga sig nu, sov gott, H.

Livet går vidare.

Det har sagts av många men tål att upprepas. Jerringpriset till RGB var det största av rent medialt mått för ridsportsverige innan Jerringhånet. Nu vette fan om inte Jerringhånet är blev lite större än själva priset. Har hästfolk någonsin manifesterat så mycket utanför sin egen lilla värld? Inte bara i hästforum har debatternas vågor gått höga utan även i de flesta tidningar och vanliga social forum. Utan diverse sportjournalisters okunniga och ibland rent barnsliga skriverier hade det aldrig blivit denna storm eller rättare sagt orkan.
Nu ska vi inte förledas att tro att bara pga detta så kommer ridsporten(även alla andra delar av Ridsportförbundets olika delar)att få spaltmil i dessa tidningar. Nä så enkelt är det inte. Motståndet från olika medier förutom tidningar är även radio och tv. Sveriges Radio och tillika Sveriges Television ska ju spegla Sverige. Radio sporten är ju definitiv inte inne på den linjen. Iaf kan man uppfatta det så.
Om nån svensk är och tävlar på t.ex europatouren i golf och ligger på 23e plats efter första dagen så sägs detta på radiosporten. Jag  vet jag lyssnar på radiosporten minst 5 dgr i veckan.
Om en svensk vinner en 150hoppning på nån internationell tävling i Europa får man aldrig höra om det. För jävligt säger ni. Helt normalt säger jag om det beror på vad jag tror. Jag tror det beror på några olika anledningar.
Först och främst. Redaktionens intresse. Sen undrar jag omden som vinner denna 150klass nånstans i Europa bemödar sig med att höra av sig till diverse sportredaktioner.

Kan bara återknyta till  när äldste sonen tävlade Gokart.
Givetvis skrevs det aldrig nåt om hans tävlande. Iaf inte innan jag började skicka in resultaten. Beroende på hur mycket plats dom hade tog det olika många dagar innan det publicerades men Nerikes Allehanda tg alltid in resultaten. Och skickade jag dom till både sporten och lokasidan kom det med på två ställen.

Hoppsan, måste dra så nu hinner jag inte riktigt knyta ihop säcken här men vad jag menar är att om vi inte hjälper sportredaktioner med utbildning och tillhandahållande av matrial blir det inte bättre. Det är enbart upp till oss om vi vill syna i massmedia. Hur många av er som klagar och gnäller har nån gån gjort nåt för att vår sport ska synas?

Ha´t gott alla hästvänner och ni andra med, H.

PS Har inte hunnit kolla igenom vad jag skrivit så snälla gnäll inte över stvfle. DS


Anrell och FB-grupp.

Ja då var FB-gruppen startad. BOJKOTTA AFTONBLADET heter den.

Undrar hur Anrell chefer tänker, har han inga chefer eller är dom lika korkade som Anrell?

Anrell första uttalande när RGB vann Jerringpriset var: Vem är RGB?

Öhhh Herr Anrell, ingår inte det i ditt jobb att veta det? Att det fanns nån som hette Rolf-Göran Bengtsson och var nominerad till Jerringpriset. En normalt funtad sportjournalist borde väl ta reda på vilka ALLA presumtiva pristagare är. Borde inte det ligga i en sådan journalists yrkesheder och yrkesstolthet? Att  veta vad varje kandidat höll på med för idrott samt annat som kunde vara intressant. Herr Anrell kan knappast skylla på tidsbrist.
Alla kandidater har varit officiella länge och Herr Anrells jobb att nån gångs i vecka sammanställa en Floskeltopp, som han inte ens bemödar sig med att ordna själv, måste lämnat hur mycket tid som helst till källundersökning.
Synd att karln inte har mer självinsikt för då hade han insett vilken ickejournalist han är, H.


Med skygglappar.

Måste be Elisabet Hoff om ursäkt. Det är hon som skrivit i Aftonbladet att det inte bara var ryttare som röstade. Och givetvis i mitt uppjagade jag fick jag det till nåt negativt. Till skillnad mot Anrell och co blir jag medveten om mitt tillkortakommande och ber därför om ursäkt för att jag varit korkad.
Hon menade givetvis att det var fler än bara ryttare som röstade och därför hade de fel som ansåg att det bara var hästidioter som röstat.

Fan man kanske har en framtid som diplomat ändå, H.

FB-grupp.

Är normalt sett helt emot FB-grupper men har senaste dygnet funderat helt seriöst på att starta en sådan.

"KÖP INTE AFTONBLADET OCH VISA PÅ SÅ SÄTT ERT FÖRAKT MOT DEN INSKRÄNKTA, LATA, FEGA OCH OKUNNIGA MACHOKULTUR SOM HAR VISAT SIG PÅ DENNA TIDNINGS SPORTREDAKTION.

Allt eftersom man skummar igenom diverse artiklar märker man vilken fruktansvärt nedvärderande syn större delen av Aftonbladets sportjournalister har på ridsport. Det är mycket värre än jag någonsin kunde räkna med. Herr Anrell har ju tidigare utmärkt sig som ett rikspucko vad gäller idrottliga kunskaper i såsom navelskåderi, floskelkastning och nedvärderingspåhopp så att han än en gång utmärkte sig är jag inte överraskad över.
Nä det är de andra sk journalisterna som visar ett mycket dåligt omdöme. Nån kvinna skrev, iofs ganska positivt om RGB men fick ändå med i texten att det måste varit fler än ryttare som röstat.
VADÅ? Är det bara aktiva idrottsutövare som får rösta på sin egen sport. Får inte Gunnar Karlsson 76år rösta för att han är för gammal och inte utövar nån idrott?

Kan inte hjälpa det men har faktiskt blivit smått upprörd. Undrar om hela ridsportsverige skulle ställa sig upp gemensamt och även bestämma vilket parti vi skulle rösta på. Eller på nåt annat sätt påverka organisationer, företag eller andra organ med makt? Undrar om Aftonbladet skulle märka att det då finns en rörelse som kallas häst/ridsport?

Är kanske inte helt säker men har en känsla av att Expressen, rent generellt, skrivit på ett mer objektivt sätt om RGB. Så ska ni köpa en kvällstidning, köp Expressen, H.

Eftertankens kranka blekhet.

Som jag och nästan alla andra har registrerat blev RGB vinnare av Jerringpriset. Har själv sällan blivit så glad,om ens någonsin, över en vinnare av detta, ett av sveriges finast priser.. Att skriva nåt mer här om honom känns helt onödigt och som att det mesta redan är sagt.

Att det finns så många okunniga sportjournalister är dock lite överraskande. Att många dito journalister såsom Anrell och liknande även saknar stor del av intelligens visste jag redan men att de på ett sånt smaklöst sätt nedvärderar RGBs framgångar ger en dålig smak i munnen. RGB har med eftertryck visat att hans framgångar inte är av engångskaraktär och därför kan jag inte förstå hur inskränkta vissa från journalistkåren är. Att visa sitt dåliga omdöme helt öppet på diverse tidningssidor borde inte få förekomma. (Dom saknar nog självinsikt) Att inte alla journalister känner till nåt om ridsport är inte så konstigt för deras jobb brukar vara intresseorienterat. Alltså bevakar dom och bryr sig bara om de sporter de själva är intresserade av. Inte alls konstigt och fullt förståligt men varför i helvete låtsas som att vissa sporter inte finns bara för att man själv inte har minsta intresse, övergår mitt förstånd.

Hoppas verkligen att RGB, när han vinner OS lite senare i år fullständigt ignorerar de journalister som senaste dygnet har låtsats som dom inte vet vem han är samt skrivit så mycket i nedlåtande ton. Nu skulle ju han, som den mycket ödmjuke och generösa man han är, inte ens komma på tanken att göra så, tyvärr. För det skulle faktiskt vara lite "rocken´roll" om han gjorde så.

Att här och nu forstsätta att skriva om skillnaden mellan ridsport och alla andra sporter, hur demokratisk(?) den är osv, etc finns heller ingen anledning för det vet ju alla att det är sveriges största demokratiska idrott/sport samt vad jag kan komma fram till även den största individuella idrotten.
Att som vissa säga att det är den enda demokratiska idrotten(vilket Anrell med största säkerhet hade skrivit,om han varit tvärtom. Alltså vetat vad ridsport är för nåt. Ja jag kan inte tänka mig att han överhuvudtaget gör nån källundersökning när han skriver nåt) är helt fel eftersom även fyrhjulig motorsport på bana är demokratisk.

Det är lite just det här som är problemet. Det demokratiska som inte tidigare varit det man har profilerat från Ridsportförbundets sida och inte heller från de flesta utövare av ridsport. DET ÄR INGEN TJEJIDROTT.
Jo det är det visst säger alldeles för många utövare av ridning, som inte tänker med hjärnan utan med hjärtat. Ridning är visst en tjejidrott. Jaha och var kommer då det demokratiska in???
På FB var det nån som började skriva om nån artikel i en tidning att sporten ridsport fick väldigt lite uppmärksamhet i media. Massa tjejer började då skriva kommentare om detta och efter ett tag var det en tjej som skrev: "Och det är väldigt lite killar också". Men tjejidrott skulle det ändå kallas.

Mmmmmm och ni ser inte svaret som står skrivet i skyn????

Jag ifrågasatte(som vanligt) varför  dom skulle envisas med att kalla det tjejidrott när den är demokratisk och fick till svar att det beror på att det är flest tjejer som håller på. Ungefär som att om en katt föds i en ladugård blir den en ko. Kvinnlig logik.

Eftersom ni tjejer vill kalla det tjejsport och ha ensamrätt till den kommer inget att någonsin ändras. Så länge förbundet och de flesta utövare inte ändrar sig kommer medias och sponsorers intresse vara väldigt litet.

Såg på diverse sociala siter att många nu trodde att det skulle bli mer ridsport i TV. Varför skulle det bli det?
RGB har vunnit Jerringpriset och sen? Förbundet har aldrig lyckats med att föra fram ridsporten. Just pga att dom allt för länge har envisats envisats med att låta den kallas tjejidrott och tjejidrotter syns inte i media, förutom när det är OS och curling.

Kalle, det är detta jag menar med att förbundet kommer att schabbla bort mediaintresset. Dom har gjort det i alla år.

Är egentligen inge dysterkvist men jag tror att priset betydde bra mycket mer för RGB än för svensk ridsport i det långa perspektivet. Så länge förbundet och allt för många hästintresserade inte ser ridsporten för det den är kommer ingen större förändring att ske.

Lovar att äta upp mina gamla stövlar om jag har fel, H.


RGB, ja vad ska man säga?

Ja RGB har bevisat att med talang men framför allt ödmjukhet, ett jävlar anamma och mycket hårt arbete kan man komma hur långt som helst. Tänk på det alla ni som säger att man inte kan komma nånstans inom hästsport om man inte har massa pengar.

Hoppas nu bara att Ridsportförbundet klarar av att ta vara på den möjligheten som all uppmärksamhet runt Rolf-Göran ger. Jag är tyvärr ganska övertygad om att förbundet kommer att schabbla bort alla möjligheter till ett fortsatt stort mediaintresse. Är just nu alldeles för överväldigad för att utveckla den tesen så det kommer jag att göra i morgon ist.

Tack hela ridsprtsverige för att ni/vi på ett så övertygande sätt visade vilken stor sport/idrott ridsporten är genom att ge RGB en så makalöst stor seger, H.

Som sagt.

Jo det finns liv här och även hopp(hahahaha). Nångång under hösten insåg jag att jag inte ville fortsätta min yrkesinriktnig som jag haft i trettio år. Har ända fram till i höstas vaknat varje morgon och kännt att livet rent yrkesmässigt varit toppen. Men från en dag till en annan insåg jag att jag inte ville fortsätta med samma inriktning resten av mitt yrkesliv. Periodvis var livet så tråkigt under hösten att det mest spännande jag kunde göra var att gå till ICA och handla utan inköpslapp.
Försöker nu att hitta på nåt helt nytt och har några lösa trådar jag rycker i. Får se vad det leder fram till.
Att tävlingssäsongen för R och hästarna nu kör igång igen känns riktigt, riktigt spännande. Lilleman visar att han är på hugget och förhoppningsvis står det snart en häst till i stallet.
Ha en bra kväll, H.

Ett tag sen

Har fått det bevisat. Är aldrig sjuk och anledningen till det har varit ett visst intag av öl. Detta har alltid ifrågasatts av nykterhetsivrare. Har av olika anledningar, som jag inte tänker gå in på här, inte intagit så mycket av denna ädla dryck de senaste månaderna. Och, givetvis, som ett brev på posten, har jag blivit sjuk. Ligger i soffan med frossa och är väldigt yrslig med en viss dödsångest. Kommer garanterat att återgå till mitt gamla jag så snart mina ben bär mig igen.
Ja jag ska börja skriva här igen. Tack alla som har hört av er om att ni saknat mina visa ord. H

RSS 2.0