Snabba tankar.

Nåt som har snurrat runt i knoppen senaste dagarna är fyra speciella möte den senaste tiden. Det började i onsdagskväll när vi skulle plocka upp våran medresenär "Jörgen Bowe Bewonius" eller hur fan han nu stavar sitt namn. För det första var han två meter lång och det är kanske inte så konstigt, men att vara två meterlång och sitta i hushållsbilen där sätena pga av bilens konstruktion inte går att skjuta långt bak skapar problem. Inte problem för mig men för Bowe. Han såg helt sjukt rolig ut när han försökte få plats med ben, kropp och huvud.
Denna stackars karl ha r även enligt hans sätt att se det förärats med att av världshistoriens fulaste namn. Han har enligt egen utsago ifrågasatt sina föräldrars intelligens ett antal gånger och ställt frågan: hur fan tänkte ni när ni döpte mig till Jörgen. Att säga detta till en av närkes största retstickor var ju inte heller helt intelligen. han kunde iofs inte veta att jag innehar den titeln. Så efter det fick han heta Jörgen och inte Bowe som  han själv ville. Inte ens hans barn eller sambo kallar honom vid hans döpta namn utan dom kallar honom Bowe.
Anledningen till att han åkte med till Spa var att han sköter Marcus Ericsson Fan Club på facebook. Gå gärna in där och se vilket jättejobb han gör helt ideellt.

Möte nr två var campingplatsen i Spa eller rättare Fanchorchamps som den lilla orten vid själva banan heter. Det var en stor sluttande äng, inget konstigt med det, men dom som campade där. Stor del av det klientelet är och var obeskrivbart. Många hade lagt ner både pengar och tid på att ha en spektakulär camping. Det var tältkök med allt som behövdes för att laga riktig mat. Nån hade med sig en riktig musik/PA-anläggning. Tyvärr innehöll spellistan bara tre låtar som lät nästan dygnet runt. Och sen hade vi dom som roade sig med att skjuta knallskott och diverse andra bomber. Kan garantera att man vaknade utan problem varje morgon när det small så hushållsbilen gungade och man hörde hur jord och annat hamnade på taket.

Möte nr tre var festen i ett festtält på lördag kväll. Som tur är filmade Ph detta och han ska hjälpa mig att visa filmen vid ett senare tillfälle. Utan filmen går det inte att beskriva vad som hände. När vi kom in i tältet som kanske var 15x30m såg vi en duo i andra änden av tältet som spelade och sjöng. Vi trodde först att det var en gammal, något rund kvinna som sjöng och hennes partner såg också ut att vara en kvinna. Vi insåg snart att det var två män. Inte så att dom på nåt sätt hade klätt ut sig men det hela var lite motsägelsefullt. Att sen se en massa män i övre medelålder dansa med varandra och själva var obeskrivbart. Eftersom antalet kvinnor var i klar minoritet(1 kvinna på 50 karlar) hade dom som ville släppa loss till musiken inte mycket annat val.

Möte nr fyra var helt slumpmässigt. Vi stannade och skulle tanka på vägen hem på söndag kväll. Medans jag står och tankar kommer det fram en ovanligt snygg tjej och frågar på engelska om vi ska till Danmark och Köpenhamn. Jag blev lite överraskad men svarade att, ja det skulle vi. Hon undrade då om hon fick åka med till Köpenhamn. Hon sa att hon var danska och skulle hem till Köpenhamn.
Eftersom hon verkade ärlig och inte såg så farlig ut fick hon givetvis åka med. Är ju född till en gentleman. Kände att jag inte ens behövde fråga mina medpassagerare vad dom tyckte. Det var ju dock en tjej som såg bra ut och det var ett tag sen vi hade haft nån sån i vår närhet av förklarliga själ.
Man undrade givetvis vad denna tjej gjorde på en bensinstation en söndagskväll och hon svarade att hon var ute på en liten roadtrip till Berlin och Amsterdam sen 4 augusti. Sen skulle hon förklara varför hon var ute och reste och det tog iaf minst en kvar att förstå. Finns en anledning till att danska barn är dom barn det tar längst tid för att lära sig sitt modersmål. Till slut förstod vi iaf vad det var hon var ute och gjorde på sin resa. Hon var Såpbubbelartist. Har aldrig någonsin tidigare i mitt liv träffat nån sån artist så jag blev lite starstruck faktiskt. Hon berättade även att hon hade varit tillsammans med en kleptoman. Bl.a hade han stulit över 20 hammare. När vi närmade oss Köpenhamn, mitt i natten, bad hon oss att vi skulle släppa av henne så skulle hon ta sig hem liftande. Bowe och jag tyckte att det inte lät bra så vi skjutsade hem henne till hennes lägenhet i centrala staden. På vägen ut från Köpenhamn insåg vi att vissa saker är bättre i Sverige. Alla rödljus i Köpenhamn ändrade till röt så fort vi närmade oss dom. Inte som i Sverige där ljusen ändrar sig till grönt när nån närmar sig.

Kollar klocka och inser att jag måste åka. Ska till Falköping och hämta grejor som inte blev sålda under de tre SM-helgerna

Kom på vad man ska kalla de nya telefonerna som inte är några telefoner längre. Ringer på dom är väl det minsta folk gör med dom. Dagens telefoner ska kallas MTG

Väntar med späning till när vi ska åka tillbaka med Nicke till Husaby om tvåveckor och se om hans skadade ligament har blivit bättre.

Kör försiktigt, H.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0