Ridsportförbundet.

Vad har hänt med förbundet? Nu har det inte hänt nåt överhuvudtaget på över en vecka. Inget stilkrig, licensbråk eller nåt annat heller för den delen. Vad ska en sån som jag göra då? Livet suger som ungar hade kallat det.
Hittade att förbundet har moderniserat sig och har nu en sida på Facebook. Gick in där för att se om det fanns nåt snaskigt att sätta tänderna i men det enda jag hittade var kommentarer om det nya licenssystemet. En återkommande kommentar var att förbundet var till för medlemmarna och att förbundet inte lyssnar på dessa. Undrar om de som klagar tycker att förbundet ska ha en öppen omröstning varje gång de kommer med nåt nytt? Anledningen till att de som sitter och bestämmer är väl pga av att vi medlemmar har röstat dit dom i ren demokratisk ordning
Tycker de som klagar att förbundet ska skicka ut ett brev till alla medlemmar varje gång nåt nytt ska bestämmas?
Efter 40år i den här sporten har jag lärt mig att folk bara bryr sig när det gäller saker som bara rör dom rent privat.
Undrar hur mycket dessa klagande människor engagerar sig i klubbar och distrikt.
Nåt som också togs upp på FBsidan var att nu kan dom inte tävla i 90cm längre. Allvarligt talat, tävlar man i 90cm? Att rida bed A eller CR var inget alternativ eftersom då fick alla som var felfria en rosett och då var den inte värd nåt.
Men för helvete! Hur kan en rosett, vunnen på att hoppa på tid i 90cm vara värd nåt? För att vinna en rosett på en sån höjd måste man väl rida som en hästtjuv? Och vad främjar en sån ridning? Inget överhuvudtaget.
Nä som jag har sagt tidigare. Inför bedömning A i alla klasser under 120.

På eftermiddagen idag hoppade vi Lilleman. Först travhoppade vi ett antal språng upp till 120. Sen blev det kvickhetsövning i en trång kombination som utökades till en tvåkombinatíon. Detta har vi gjort ett antal gånger undet hans uppbyggnadsträning. Tidigare har han alltid forcerat genom denna övning men idag var första gången han tänkte till och hoppade mer uppåt än framåt. Kul att se att han utvecklar sig den lille sötnosen.

Ha en go kväll, H.

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Kan inte annat än hålla med dig angående att folk bara engagerar sig när det rör dom privat. Jag har själv varit engagerad i debatten om licenserna, men då bara för att jag tycker att förbundet rimligtvis bör kunna redovisa fakta bättre samt vilka utgifter som faktiskt ska täckas av höjningen.



Vad trevligt det vore om dessa personer kanske faktiskt engagerade sig i sina klubbar, distrikt eller i förbundet istället. Nu kan jag bara svara för oss, men med en klubb på nästan 400 medlemmar (de flesta tävlingsryttare) så är det en handfull engagerade.. och resten? Individualister förmodligen..

2011-10-26 @ 10:59:10
URL: http://www.arsta-runstenssr.se
Postat av: Kenth Wasserman

Nu fick du ju en liten grej att berömma förbundet för igen och det är att man "sparkar" Johan Spetz som ju är omtyckt och erkänt kompetent.

Troligt skäl är att han inte alltid tycker som "man skall" och förbundet vill ju bara ha Ja-sägare så det faller sig naturligt att man skickar iväg Johan.

Hade det varit ett politiskt parti hade man sagt att partipiskan viner.

Inget ont om trion men vad jag förstår så gillas Johan av utövarna och har skapat resultat.

2011-10-29 @ 17:29:53
Postat av: Johanna

Jisses stilpolisen, du har verkligen den sämsta bloggen ever! Noll koll på det mesta och särskilt när det gäller förbundet. Du borde döpa om dig till nollkollpolisen istället.

2011-10-30 @ 02:25:34
Postat av: Eva

Tycker att du har helt fel i det du säger om 90 hoppning. . Blir rent av förbannad. Bättre ta sig runt fel fri i 90 än riva och vägra ut sig bara för att man ''ska '' rida över 1, 20 . .även fast man inte ( som så många är), redo för det. . Tycker heller inte att du ska glömma att alla har vi startat någonstans och varför då klanka ner på dom som är på väg upp? En sak i taget och var sak har sin tid. . Eller du kanske hoppade 1, 20 när du började. . Tragisk med sån inställning. Sånt gagnar inte sporten. .

2011-10-30 @ 21:19:59
Postat av: Wasserman

ojoj, nu får konstapeln att göra...

2011-10-30 @ 21:57:53
Postat av: Emelie

Tycker att det är väldigt tråkigt att du tycker att det ska vara bed A under 120cm. Har du inte funderat på folk son inte vill hoppa högre men ändå känna att det är en tävling? Alla har inte råd med hästar som kan gå 120. Eller att de känner att 1m räcker gott och väl då de har roligt. Tänk om!

2012-01-18 @ 19:34:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0