Glädjande nyheter.

Läste om roliga nyheter på Hastmagazinets hemsida. Dels Ponnysportens vänner som står för följande:
Ponnysportens vänner vill arbeta för att få
1    Högre status på ponnysporten
2    Nära kontakt mellan beslutsfattare och utövare
3    En röd tråd i matchningen från B-ponny till häst
4    Fler nationella cuper, vissa med integrerad stilbedömning
5    Bättre och optimalt stöd för internationellt tävlande

Samt:
Pressmeddelande från HNS:
Webbportalen Hästsverige,  www.hastsverige.se  levererar aktuell och korrekt kunskap om hästen på flera olika nivåer.
Veta, Veta mer och Veta mest gör kunskapssajten intressant och tillgänglig för alla hästmänniskor som vill lära sig mer.
Från den unga ridskoleeleven som rider sin första termin till tränaren och ryttaren på elitnivå. Även lärare på olika hästutbildningar, tränare/kuskar inom travet samt det stora antalet hobbyutövare  som finns i landet ska ha nytta av materialet.
 
Blir väldigt glad att läsa detta. I min värld är det kunskap och röda trådar som för sporten framåt, inte kortsiktiga tävlingsmål.

För att ridporten någonsin ska bli tagen på allvar av media, politiker, sponsorer och andra beslutsfattare måste vi alla som håller på med ridsport börja beteckna den som det den är. Sveriges största demokratiska sport/idrott samt sveriges största individuella sport. Vi kan inte fortsätta att benämna den som sveriges största tjejidrott för det är den inte eftersom den är en demokratisk sport för både killar och tjejer. Hur ska vi kunna locka fler killar så länge den benämns som tjejidrott?

Undrar hur många av dessa ponnyföräldrar som är emot stilhoppning, är för säkerhetsstigbyglar? Tyvärr ser man allt för många modestigbyglar på tävlingar och allt för få säkerhetsstigbyglar.
Tyvärr kan inte förbundet bestämma att det bara ska användas säkerhetsstigbyglar på tävlingar pga att det inte finns några godkända dito. Det finns däremot väldigt många säkerhetsstigbyglar som fungerar även om dom inte är godkända. Att rida med lila lättviktsstigbyglar är kanske snyggt i vissa ryttares ögon men inte särskilt smart. Av säkerhetsskäl bör en stigbygel vara tung för då far den inte runt lika mycket som en tung när ryttaren tappar den. Jag tycker att tränarna runt i Sverige borde engagera sig i att alla ryttare använder säkerhetsstigbyglar.

Red ut på Nicke idag igen och fortsätter hans gladhetsutveckling som den gjort dessa tre dagar tror jag inte att jag kommer att fortsätta att rida honom. Givetvis är det roligt med glada och pigga hästar men för mig finns det en gräns. Som jag sa till M och I när vi kom tillbaka efter skrittturen(?). För tjugo år sedan var det bara kul när hästarna stutsade omkring. Nu för tiden vill jag bli road på ett mindre adrenalinpumpande sätt. Lilleman har ett lite lugnare sätt så det blir till att rida på honom ist tills Nicke har lugnat ner sig.
Fegt? Ja mycket.

Ha en bra kväll, H.



 

Kommentarer
Postat av: Kenth Wasserman

I och med att jag varit tämligen aktiv i frågan så har jag plöjt igenom alla nästan 300 inläggen i debatten kring STILBEDÖMNING PÅ SM och jag har inte hittat någon som varit emot stilhoppning, däremot är ungefär 2/3 emot stilbedömning på SM och nationella tävlingar vilket är en helt annan sak. Du kommer inte att få en enda ponnyelitryttare eller dess familjer att säga att de inte gillar stilig ridning...varför det - det gör väl ingen, det klart att alla uppskattar prydlig ridning med, som du säger, rätt utrustning, säkerhetstänkande och omsorg om hästen.

Har fortfarande inte ett skvatt med stilbedömning på SM att göra....

Och den här ponnysportens vänner kommer ju lägligt - undrar varför?

Ha det bra!

2011-09-22 @ 14:32:06
URL: http://www.olandanordgard.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0