RGB!

Finns det nån som var värd segern så mycket som RGB? En supertalang som har gått den hårda vägen. Egentligen ingen idé att dra upp hur hårt han har jobbat för att komma dit han har kommit men en och annan ponnyförälder behöver nog få veta.
När han bode hemma i Skåne och man skulle ring honom fick man ringa före 06.30 eller efter kl 23.00 om man skulle få tag på honom. Övrig tid jobbade han med familjens jordbruk eller så red han.
Han harvade runt i Sverige i sin risiga lastbil och vann väldigt mycket. Ett tag var han lika överlägsen som Stenmark när han var som bäst.
Trots sina stora framgångar är han fortfarande lika ödmjuk. Han hejar alltid och har ett ord över de få gånger man träffar honom.
Säger bara, ETT STORT GRATTIS, DET VAR/ÄR DU VÄRD!!!!!

Själv är jag hemma efter en trevlig helg i Karlstad. R och Lilleman gick en 125 igår med två ner. Ett fick Lilleman ta på sig och ett fick R ta när hon för ovanlighetensskull la in backen på en linje.
Idag red dom en 130 med ett ner då Lilleman råkade lägga ner frambenen på hinder nummer två, ett räcke. Annars var det en perfekt runda.
Det är rätt kul med Lilleman faktiskt. Han är en liten brun valack som är åtta år. 2011 är hans första riktiga tävlingsår. Han har aldrig haft nån licens tidigare. Han har bara tävlat i åtta månader och har hela tiden gått från klarhet till klarhet.
För att ponnyanhöriga ska förstå kan man säga att han bara har gått ""stilhoppningar". Han har en hel del placeringar i 120 men oftast inte på den övre halvan. Allt tävlande går ut på att han ska gå så bra rundor som möjligt för att han ska få ett bra självförtoende och förhoppningsvis kunna prestera bra om ett eller två år. Hur högt han kommer att gå är omöjligt att säga men med tanke på att R knappt ville hoppad P&J i 90cm för 10 månader sedan har det gått framåt och var gränsen går är omöjligt att säga.
Ett stort tack till Niklas som kommer med uppmuntrande ord och coaching. Det uppskattar hon verkligen.

Vi har alltid ett långsiktigt och ett kortsiktigt mål med våra hästars tävlande och tränande och jag tror att vi har hittat bra koncept med de medel vi har.

Fick ett läsförslag av Niklas idag. Han tyckte att jag skulle läsa Patrik Sjöbergs bok. Vad han hade i åtanke var hur viktigt det var att träna och åter träna med tanke på mina inlägg om stilhoppning. Det var den hårda träningen tillsmmans med viss talang som fick Patrik att bli en världsstjärna. Hoppas att alla dom som är emot stilhoppning också läser boken och fattar vad långsiktighet betyder.
Har sagt det många gåner och jag kommer att säga det igen, DET FINNS INGEN GENVÄG! Jo kortsiktigt finns det det om man köper en ponny enbart för att ens barn ska rida SM. Men annars finns det ingen genväg bara en massa och hård träning. Ja Niklas, givetvis ska det vara rätt träning.

Vi lånade ut en sadelgjord till en ryttare som hade glömt sin hemma. Vi såg när hon hoppade, att hennes häst hade lite bråttom i kombinationerna och inte backade av det minsta. När denna tjej lämnade tillbaka gjorden frågade hon R om R hade nån bra idé om vad hon skulle göra för att hennes häst skulle lugna ner sig.
Träna mer svarade R. Undrar var R hade fått det ifrån.
Sen utvecklade R det lite och sa att hon skulle hoppa lite trängre kombinationer med markbommar mellan hindren. Det har funkat på våra hästar iaf.

Nä nu e de dax att zappa runt bland TVkanalerna och se om man kan hitta nåt förnedringsprogram. Älskar den sortens program, H.

Kommentarer
Postat av: Kenth Wasserman

Visst är det fantastiskt roligt med R-G och även Henriks och lagets resultat är anmärkningsvärda.

Grattis till en bra häst, det låter som att ni med tid och fortsatt hårt arbete och "stilridning" kommer att få många roliga år med "lilleman".

Jag blev så intresserad av vad du skriver om stilbedömning så jag har gått tillbaka några dagar och läst på...och finner att det går rätt mycket SM i ålder 14 år och uppåt men jag har snart lagt en hel arbetsvecka framför datorn så orkar inte leta mer :-) Men som kontring på åsikten om SM för B-ponny så tycker jag att det är jättebra om man redan i ung ålder har varit med och känt nerven, testat gränserna och framförallt umgåtts med de som finns på tävlingsplatsen - det är lärorikt att bara titta på. Var hade Zlatan varit om han förbjudits att föra tunnlar i pojklaget eller ta den svåra straffen i finalen i distriktsmästerskapet 1999?

Jag som ju initierat uppropet (uppror var nog Roberts uttryck) har ju också en bakgrund som är för lång att dra här.

Jag har på diverse dressyrbloggar blivit anklagad för att vara knäpp, skämmig och resultatgalen och det var till och med så över gränsen så att jag fick släckt ner en tråd på Sveriges största blogg. Jag själv tål mycket stryk, annars hade jag aldrig tagit striden, men när det började antydas om dottern så blev jag förbannad. Nåväl, du har både rätt och fel i fråga om vilka vi är som protesterar. Det finns dom som med mycket pengar köpt en eller flera synnerligen kompetenta ponnys och där ridningen kanske inte är helt perfekt men en är inte dålig på mer än säg 2-3 ekipage som rör sig i häradet av SM och jag tror inen av dessa är de som köpt sig ponny för stora pengar utan snarare de som har köpt så svår ponny att det ser yvigt ut. Det finns också flera familjer där man efter att ha vänt ut och in på plånboken kunnat köpa en halvdan ponny som de sedan tränat upp och genom hårt arbete nu äntligen nått dessa nivåer. Det går inte att dra oss över en kam. Vi är fattiga och rika, erfarna och mindre erfarna. Kort sagt vi är alla sorter. Det som är gemensamt är att vi valt hoppning för att det är kul, rättvist och tydligt. Klart är väl också att våra ungar är resultatinriktade och fokuserade. Vi gillar inte avgörande via bedömning stil det inte då vi upplever att vi tävlar i rättvis och mätbar kamp idag (med helt olika förutsättningar) men att en stilbedömning, per automatik, inte kan vara rättvis eller objektiv.

Det är för mig en fullständig gåta hur man från förbundets sida ens kan komma på tanken att ta bort det mätbara, rättvisa och solklara i sin absolut största gren och riskera dess framtid.

När det gäller genvägar så har Joy (dottern) tävlat i hoppning under 5-6 år, hon tränar 1-2 ponnier i veckan för "stilpolisen" Claes Jansson (har i träning också flera medaljörer i GP-ponnyn). Vidare tränar hon för Tobbe Grönberg när det går och har också tränat för Emma E och dressyrtränaren Peter Härnstam. Hon rider 3-4 ponnier varje dag, veckan runt och har ett veckoprogram för varje ponny. Hon är sällan inne från stallet före 22.00 på vardagarna och hon vill inte byta bort en enda sekund. Jag upplever inte att hon går någon genväg, inte alls.

Oavsett så var det skönt att se en blogg som är någorlunda i balans även om jag inte delar åsikterna. Fortsätt gärna diskutera Stil och stilbedömning, jag skall hålla ett öga på din blogg framöver // Kenth

2011-09-19 @ 10:03:31
URL: http://123minsida.se/nejtillstil

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0